[www.nikospokemonsite.nl] De nieuwe Nintendo DS Terug naar de hoofdpagina
DE NIEUWE NINTENDO DS!
INDRUKWEKKENDE LINE-UP VAN GAMES TOONT AANTREKKINGSKRACHT NINTENDO DS


Uitgevers bevestigen meer dan 60 nieuwe games voor het westelijk halfrond...

10 augustus 2004 - In de aanloop naar de Westerse release van de Nintendo DS(TM) wordt de lijst van spellen die voor Nintendo's revolutionaire, draagbare spelcomputer in ontwikkeling zijn langer en langer. De grootste software-ontwikkelaars ter wereld maakten bekend titels als GoldenEye, Need for Speed Underground, Madden NFL, Viewtiful Joe, Rayman en SpongeBob SquarePants uit te brengen voor Nintendo DS, zodat spelers op geheel nieuwe wijze kunnen genieten van hun favoriete spelseries.

De kwaliteit van de beelden is om van te watertanden. Dankzij de nieuwe grafische motor kan de Nintendo DS indrukwekkende 3D-beelden op het scherm toveren, die zelfs de kwaliteit van de Nintendo 64 graphics overtreffen. Spellen kunnen met 60 frames per seconde worden afgespeeld en er is voldoende ruimte voor mist-effecten en cell-shading. Geluid is natuurlijk ook van belang en dankzij 16-kanaals geluid kan het gebruik van stemmen en muziek voorzien in een rijkere game ervaring. Een plug voor een hoofdtelefoon zendt stereogeluid uit.

De batterij is oplaadbaar en zoals gezegd is het systeem zuinig in het gebruik. De Nintendo DS maakt ook gebruik van energiebeherende functies zoals een slaap- en standby-stand. In de slaapstand kunnen spelers een spel stoppen of hervatten wanneer ze willen. Wanneer de Nintendo DS-bezitter een bericht van een vriend of een nabije gebruiker ontvangt, activeert de Nintendo DS zichzelf vanuit de slaapstand.

Zoals eerder is aangekondigd, loopt de Nintendo DS op twee processoren, een ARM9 en een ARM7. Spellen voor het systeem verschijnen op compacte Game Cards die gebruik maken van een nieuw ontwikkeld halfgeleider-geheugen, dat lagere kosten, kortere ontwikkelingstijd en een geheugencapaciteit van meer dan een gigabit aan informatie oplevert.

Met twee aparte openingen voor Game Cards en spelcassettes is de Nintendo DS ook compatible met Game Boy Advance, wat betekent dat de gigantische verzameling Game Boy Advance games die reeds verkrijgbaar zijn, ook op de DS gespeeld kunnen worden. Zo is het mogelijk dat ontwikkelaars nieuwe manieren bedenken om GBA en Nintendo DS games met elkaar te verbinden. De GBA-poort kan ook gebruikt worden om in de toekomst nieuwe hardware aan te sluiten.

De DS heeft veel lof geoogst sinds Nintendo de ruwe kracht van het systeem aan een select aantal ontwikkelaars toonde. "Toen Nintendo langskwam en het DS platform aan ons toonde, was volgens mij iedereen in shock," zegt Will Kassoy, Activision's Vice President of Global Brand Management. "Het was verbazingwekkend. Onze technische mensen kwijlden over de mogelijkheden en konden niet wachten om aan de slag te gaan."

"Wereldwijd hebben uitgevers de unieke creatieve mogelijkheden van onze Nintendo DS met twee schermen gebruikt om nieuwe manieren van spelen uit te vinden," zegt Reggie Fils-Aime, Nintendo of America's executive vice-president van sales en marketing. "Probeer je eens voor te stellen welke mogelijkheden een touch screen, stemherkenning en draadloze multispeleropties kunnen betekenen voor de wereld van videogames."

Toekomstige games van uitgevers als Electronic Arts, Square Enix, Capcom, Atari, Sega, Activision, Konami, Namco, Ubisoft, Vivendi Universal Games, THQ en andere zijn een toonbeeld van de brede ondersteuning voor de Nintendo DS. "EA's studioteams werken aan een reeks prachtige titels voor de Nintendo DS," zegt Steve Chiang, General Manager van EA's Tiburon Studio, waar Madden NFL wordt gemaakt. "Dankzij de draadloze optie, kunnen Madden-spelers het tegen elkaar opnemen zoals dat op een draagbaar spelsysteem nog nooit mogelijk was."

"Vanaf de eerste keer dat we de mogelijkheden van de Nintendo DS zagen, wisten we dat we iets bijzonders in handen hadden," zegt Will Kassoy, Activision's vice-president van Global Brand Management. "Onze ontwikkelaars zijn er meteen mee aan de slag gegaan en maken gretig gebruik van de unieke kenmerken van dit revolutionaire, nieuwe systeem."

"THQ zal de draagbare Nintendo DS uitgebreid ondersteunen," zegt Brian Farrell, THQ's president en CEO. "De ongekende mogelijkheden geven blijk van een opwindende sprong voorwaarts in draagbare videogametechnologie."
Wereldwijd werken software-ontwikkelaars aan meer dan 120 games voor de Nintendo DS. Op onderstaande lijst wordt een deel van de titels bekend gemaakt die gepland zijn voor het westelijk halfrond. In de toekomst zullen meer titels worden aangekondigd. Houd er rekening mee dat veel van onderstaande titels nog werktitels zijn, en dat deze lijst aan veranderingen onderhevig kan zijn.

Atari, Inc.
Atari Classics

Atlus USA
Caduceus
Snowboard Kids DS
Plus drie andere titels in ontwikkeling


Bandai Entertainment Inc.
Meteos
Mobile Suit Gundam Seed
Plus een andere titel in ontwikkeling


Capcom Entertainment, Inc.
Mega Man Battle Network
Viewtiful Joe
Plus een andere titel in ontwikkeling


Electronic Arts
GoldenEye
Madden NFL
Need For Speed Underground
Tiger Woods PGA Tour Golf
The URBZ: Sims in the City


Hudson Soft Co., Ltd.
Bomberman

Koei Co., Ltd.
Dynasty Warriors (werktitel)
Plus twee andere titels in ontwikkeling


KONAMI CORPORATION
Yu-Gi-Oh! NIGHTMARE TROUBADOUR
BOKTAI (werktitel)
FROGGER2005 (werktitel)
Survival Kids (werktitel)
Castlevania (werktitel)
Pro Evolution Soccer Series (werktitel)
Vandal Hearts (werktitel)


Konami Digital Entertainment
Dragon Booster (werktitel)
WINX (werktitel)


Majesco
Moonlight Fables
Nanostray
Plus minstens drie andere titels in ontwikkeling


Namco Hometek Inc.
New Mr. Driller (werktitel)
Pac 'n Roll (werktitel)
Pac-Pix (werktitel)


Orbital Media
Vier titels in ontwikkkeling in de genres: actie-platform, strategy role-playing, combat racing en family.

SEGA of America, Inc.
Project Rub (werktitel)
Sonic DS (werktitel)


Square Enix Co., Ltd.
Een nieuw deel van Secret of Mana
Een nieuw deel van Slime Morimori Dragon Quest
Dragon Quest Monsters-serie
Egg Monster Heroes
Final Fantasy Crystal Chronicles-serie


Summitsoft Corporation
Air Assault 2
Organizer Plus


Tecmo, Inc.
Monster Rancher
Plus een andere titel in ontwikkeling


Telegames, Inc.
Ultimate Brain Games
Ultimate Card Games
Ultimate Pocket Games


THQ
SpongeBob SquarePants
Plus vijf andere titels in ontwikkeling


Ubisoft Entertainment
Asphalt GT
Rayman
Plus diverse andere titels in ontwikkeling, waaronder een belangrijke filmlicentie voor begin 2005


Vivendi Universal Games
Robots

De Nintendo DS zal nog voor het einde van dit jaar in Japan en Noord-Amerika uitkomen. In Europa zal het systeem in het eerste kwartaal van 2005 verschijnen. Hou de NINTENDO - site in de gaten voor meer info over de eerste golf DS games...Foto en tekst zijn eigendom van Nintendo